لیست اختراعات مرجان شاملو
گيلاس با نام علمي Prunus Avium L و از خانواده Rosaceae مي باشد. اين ميوه علاوه بر تازه خوري در تهيه دسر كمپوت و كوكتل و ... مورد مصرف قرار مي گيرد. از جمله مشكلاتي كه در رابطه با گيلاس به چشم مي خورد مسئله تركيدگي پوست گيلاس بوده كه اين مسئله ظاهرا و از نظر كيفيت اشكالاتي را ايجاد مي كند . ساده ترين تعريف براي ترك خوردگي عبارت است از وجود شكافهاي سطحي و عمقي در لايه خارجي ميوه كه ناشي از پخت فرايند مي باشد. از جمله مهمترين مسائل در جلوگيري از اين پديده در نظر گرفتن زمان پخت است كه اين زمان مي بايست با توجه به بافت ميوه صورت گيرد. پس بنظر مي رسد در اين ارتباط مسئله سورتينگ ميوه با در نظر گرفتن رقم و واريته و بافت آن مدنظر قرار گيرد. علاوه بر رعايت اين نكات شيوه علمي استفاده از كلرور كلسيم هم در جلوگيري از اين پديده موثر است. يكي از تحقيقاتي كه در دو دهه اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته است استفاده از تاثير تدريجي و افزايش مقدار كلسيم در ميوه به روشهاي گوناگون با توجه به خاصيت حفظ و استحكام ديواره سلولي و جلوگيري از بيماريهاي ناشي از كمبود كلسيم نظير تركيدگي پيري و رسيدگي زودتر از موعد و لهيدگي بافت ميوه مي باشد.
موارد یافت شده: 1